fredag 31 augusti 2007

Dålig uppdatering...

här i bloggen har det varit den senaste veckan. Har inte hittat tid till det helt enkelt. Prioriteringsmässigt har andra saker kommit före!
Jag fick ju sillen i måndags och jag har suttit och lekt med den lite nu i veckan, och hela tiden fascineras man av hur mycket det går att göra med den! Den var också otroligt enkel att använda. Jag hade läst om många som hade problem med att få den att fungera ordentligt och att det blev fnasiga kanter när man skrev ut och så. Men det håller inte jag med om, den är superenkel att använda och det blir hur fint som helst :o) Jag antar att jag har mycket kvar att lära mig om den men det ser jag bara fram emot :o)
Här kommer den första LO jag gjort med Sillen:
Jag är inte jättenöjd med den men det beror inte på sillen utan på att min inspiration helt enkelt inte finns där! Vet inte om det är för att jag känner mig lite stressad just nu, men de saker jag gör blir inte riktigt bra känner jag!

Här är en bild på sillen också för er som inte vet hur den ser ut:

Men i helgen ska jag försöka sätta mig ner och hitta inspirationen igen. Jag har så många ideér om vad jag vill göra men när jag sätter mig vid skrivbordet försvinner allt.

Nä nu får jag jobba lite igen, tog bara en liten paus för att blogga!

Ha det bra i helgen!

//Ewonne

måndag 27 augusti 2007

Good and Bad!

Det goda är att min sill äntligen har dykt upp!!! *ler* Önskar arbetsdagen kunde ta slut nån gång så man får åka hem och prova den också....

Det dåliga.... Bet sönder en tand i helgen och ska till tandläkaren idag! Alla vet ju hur billigt det blir! Typiskt att det ska hända en sådan månad då Jessica fyller 15, min styvfar fyller 60 och en Egyptenresa står på programmet! Pengarna behövs alltså till annat... Men det är bara den gamla hederliga turen som slår till igen!

I helgen har jag inte hunnit pyssla mycket alls eftersom det varit renovering av Jessicas rum, men jag hann göra ett litet julkort i Lördags morse, när jag satt och väntade på att övriga familjen skulle vakna, jag var ju uppe tidigt och tvättade!! Jag har dock inte fotat det så det får jag lägga upp vid ett senare tillfälle!

Ha en bra dag :o)
//Ewonne

söndag 26 augusti 2007

And the winner is.....

annaanna! Grattis till dig!!! PM:a mig på Pyssel med din adress så kommer det en vinst på posten! Du var närmast med dina 855:-, då slutnotan gick på 867:- detta då på grund av att vissa saker vi skulle ha var kraftigt nersatta och andra saker var slut :o( Men bilen var full även för denna summan, till och med en bokhylla till Fille fick vi. Den var nersatt med över 400 kr! Vilket fynd!!!
Sen gick det lite mer pengar i affärer runtomkring, men IKEA notan slutade alltså på 867:-

Håll ögonen öppna för fler tävlingar, det kommer att komma :o))

Nu ska jag fortsätta måla Jessicas rum!

Trevlig söndag!
//Ewonne

lördag 25 augusti 2007

Liten tävling!

Den som kan gissa hur mycket pengar jag kommer att spenderas på IKEA idag vinner ett hemligt litet pris :o) Närmast rätt summa vinner!

//Ewonne

Till Ikea!

ska vi åka om några timmar. Alla i familjen ligger och sover utom jag, för jag har glädjen av att få gå upp kl 7 på morgonen för att springa i tvättstugan jag!!! Började att tvätta igår men eftersom där var så förbenat mycket tvätt så fick jag snällt se till att fortsätta idag på morgonen. Hade "turen" att det var ledigt i tvättstugan då!
Ja sen ska vi till Ikea som sagt, det är Jessicas rum som ska renoveras nu inför hennes 15årsdag den 8 september. Men hon får sina grejor lite innan. Det ska målas om, ny säng ska upp, hon ville ha nya gardiner och lite förvaringslådor! Det kan hon väl få, hon stod trots allt över en moped! Kändes inte säkert att hon skulle åka omkring på en sådan och man läser ju om hur mycket olyckor det är, nä, då är det bättre att hon får ommålat och nya möbler i present :o)
Sen när vi är hemma från Ikea - Örebro så är det bara att sätta igång att måla. Förhoppningsvis blir jag klar med det idag, så det bara är att skruva ihop sängen i morgon. Sängen är en 140 cm MALM i ek. Hon har tjatat om en stor säng hur länge som helst nu. Så det är väl lika bra att hon får en då!!!!
Igår kväll satt jag och färglade lite nya stämpelmotiv som kom under dagen igår. Jag hade köpt lite begagnade stämplar på Pyssel, så nu kan jag göra lite julkort också :o)
En LO om Fille har det blivit oxå, den gjordes i torsdags kväll när jag satt och väntade på att Janne skulle komma!Jag ska ta en bättre bild och byta ut denna, det var ganska mörkt i torsdags kväll när jag fota den!

Nä nu är det dags att springa ner i tvättstugan igen!
Ha en trevlig lördag!
//Ewonne

torsdag 23 augusti 2007

Städning!!!!

Finns det något som är tråkigare än att städa??? Allrahelst toaletterna!!!
Hade jag haft råd så hade jag haft en städhjälp som kom ett par gånger i veckan, eller iaf en gång.
Varje torsdag hade det varit perfekt om någon kom och städade! Dammsög, tvätta golven, gjorde i ordning toaletterna, även kattens då! Plockade undan lite! Åh vad jag skulle vara nöjd då :o)
Förresten är det dyrt med hemhjälp? Det kanske räcker att man nallar lite av pysselkontot, för att ha råd kom jag på. För det är ju stort nu för tiden har jag märkt! *inga summor nämns här*
På tal om pysselpengar; detta är vad som dök upp idag:


BG papper, 4 nya Dabbers och några stämplar!

Passar bra med dabbersen nu när jag tänkt göra i ordning mina nya Lunchpails!!

Ingen sill kom det idag heller :o( Jag vill ha den nuuuuuu! Nu låter jag som en bortskämd unge men jag är så sugen på att få prova den... Jag kanske har köpt grisen i säcken så jag inte alls kommer att trivas med den... Det värsta är ju då att jag gjort mig av med så många alfabet och dies att jag inte har mycket kvar att använda i så fall!!!
Men det ska säkert gå bra, de allra flesta verkar vara nöjda med sina!

Nä, eftersom jag inte har någon hemhjälp så får jag väl fortsätta med städningen själv!!!
Förresten, ett nytt kort att lägga upp har jag ju!

Ett som ska iväg till England detta oxå!

Nä, nu måste jag börja städa!
Eller vänta förresten! Mitt lilla kåseri vart publicerat på Scrappiz-bloggen idag!!! Lite roligt att se det där :o)
Nu måste jag städa!!!
//Ewonne

onsdag 22 augusti 2007

Liten har blivit stor!

Lille Fille har börjat högstadiet idag och har "bara" 6 år kvar i skolan (hans egna ord :o).
Det är inte klokt vad tiden går. Tycker att det var igår vi flyttade till Katrineholm och då gick han i ettan. Men tiden rinner som sagt iväg fortare än man vill. Han tyckte iaf att det var roligt att börja ny skola och få eget skåp *ler*. Känner väl sig stor nu! Men det kan han väl få göra. Har lovat honom att åka ut till Vingåker Factory Outlet nu på söndag och köpa lite nya kläder, det är en annan klädstil som gäller när man börjar "storskola".

Fick hem mina lunch-pails idag som jag köpte av Zarah, men jag tänker inte lägga ut nåt foto på dem i bloggen eftersom någon av dem antagligen ska bli en julklapp. Men ni kan tro att jag klappat på dem mycket ikväll. Nu ska jag bara bli färdig att göra nånting av dem ;o)

Ikväll har det inte heller blivit mycket pysslat. Ett litet kort lyckades jag klämma ur mig. Jag bara måste ta mig i kragen och göra lite LO:s också.

Inspiration till kortet har jag hämtat lite överallt.

Nä nu är det snart läggdags för min del! Är sanslöst trött på morgnarna när jag ska gå upp att jag ligger kvar i sängen alldeles för länge och får stressa som en tok för att komma i tid till jobb!
Men vi ses alldeles snart igen!
Förhoppningsvis kommer min sill i morgon ;o)
Kram Ewonne

Väntan är olidlig!!!!

sitter här och väntar på att sillen ska dyka upp, jo jag vet att det normalt tar mer än en dag, men iaf! Ett under kunde ju ha hänt och butiken skickat supersnabbt och posten levererade ännu snabbare, DÅ kunde jag redan ha haft min sill :o)))
Men nu får jag väl vänta och se om det dyker upp något i morgon i stället! Jag kommer att få den levererad till jobb och varje gång jag ser en gul postbil svänga in så slår hjärtat ett extra slag och jag tror det är till mig de vill lämna ett paket. Men än så länge har det bara varit till något annat företag. Tänk om posten gjort fel!!! Så sillen står hos någon annan som absolut inte har någon aning om vad det är för något!
Men risken är väl inte allt för stor, så jag får snällt vänta några dagar till innan den dyker upp antar jag :o)

Tills dess håller jag på att läsa in mig om hur den fungerar så att jag är beredd att bara köra igång när den väl kommer. Både på Pyssel och Scrappiz finns det mycket nyttigt att ta till sig, andra användare som redan har en sån här fin pryl och delar med sig av tips och trix. Ovärderligt är det!!!
Igår kväll gjorde jag ett litet kort! (måste scrappa mera) Det var kanske lite för rosa och sockersött men det får duga för nu, finns väl någon liten flicka nånstans som gillar rosa som kan få det ;o)
Men ha det gott så hörs vi snart igen :o))

tisdag 21 augusti 2007

En sill är på väg hit!

Ja,,,, en Silhouette då alltså! Nu har jag gått och suktat efter en sån länge och idag slog jag till och beställde en!!!! *boppar omkring*. Så för att finansiera det hela har jag nu lagt ut de QK-alfabeten jag har till försäljning! OM jag får sålt allihop så kommer jag till och med att ha tjänat på det hela :o)) *försöker intala mig själv så jag inte ska få så dåligt samvete*

Men ni lär väl bli varse när den kommer fram till mig här i bloggen ;o)

Jag gjorde ett kort igår kväll, blev inte så mycket mer gjort eftersom jag gick igenom min bloggrunda jag har i min sagefeed och det har ju blivit några stycken att gå igenom. Måste sätta mig någon kväll och sortera upp dem i olika mappar eftersom det blir så otroligt många när de ligger i samma mapp, det är scrappare och kortmakare om vartannat.
Nej lite struktur önskas detta håll!!

Have a nice, everyone!

//Ewonne

måndag 20 augusti 2007

Jag har blivit taggad!

av Elisabeth ! Jättetack för det! Det innebär att jag inom sju dagar ska skicka ett kort till någon "bara för att". Det blir ju inget svårt :o)
MEN... sen ska jag föra det vidare och tagga 5 andra kortmakare och det är mycket svårare eftersom det finns så många duktiga där ute!!! Många har väl redan blivit taggade men det hoppas jag inte gör något!!
Men här kommer iaf 5 som jag blir inspirerad av:
Karin
Paradise
Petraso
Muhren
Hattifnatt

Några nya kort har det också blivit!
That's all for now!

Jag vill säga Grattis!!!

till Diana/sayurii!!!! Du blev vinnaren av RAKen :o))
Utlottningen gick till på det viset att alla fick ett nummer, det nummer som deras kommentar kom in i bloggen, Diana var nr 8.
Sedan gick jag in på www.random.org, där det finns en slumpgenerator och där lottades nr 8 fram :o)

Tack till alla som var inne och kommenterade!!! Detta kommer jag att göra om igen :o) Jättekul, skulle vilja skicka RAKar till er allihop men det tillåter tyvärr inte ekonomin ;o(

Jag har din adress Diana från adresswappen så håll ögonen öppna de närmaste dagarna så dyker det upp något med posten ;o)

//Ewonne

Ja över 1000 besökare....

fick jag :o))) Med råge!!!! Många kommentarer också!!!

Jag ska iväg och jobba nu men vinnaren av raken kommer att meddelas under dagen. Här i min blogg givetvis och om vinnaren i fråga har en egen blogg kommer jag att lämna ett meddelande där också!

Hoppas dagen blir bra för alla!

//Ewonne

söndag 19 augusti 2007

Vad fort det gick...

att komma upp i 1000 besökare :o)

Men fortsätt att kommentera, ni har chans att vinna hela dagen :o)

Jag tänker lotta ut en RAK....

....bland dem som skriver en kommentar från och med idag till den dagen då jag har 1000 besökare i bloggen. Den har blivit mer välbesökt den senaste tiden och det är ju jättekul :o))
RAK:en kommer att anpassas efter vem som vinner så det är en hemlis ;o)

Två nya kort har jag gjort och de kommer här ;Ha en trevlig söndag :o)
//Ewonne

lördag 18 augusti 2007

Här går det undan....

...både med scrappande och uppdateringar av bloggen!
Till denna LO använde jag mig av en av Zarahs skisser, det var ju ett litet tag sedan jag gjorde det, och jag förstår inte varför man inte gör det oftare? Använder sig av skisser alltså, det går ju undan när man gör det... Då behöver man bara tänka på vilka färger man ska använda sig av och vilka dekos som ska sättas på och det är ju inte så svårt! Måste börja titta på skisser lite mer så jag hinner med att scrappa alla bilder som jag vill använda....

Hursomhelst, här är LO:n;
Det är lilla söt-Emma och hennes mamma som är föremål :o)

Ska hem till dem idag och då kommer kameran att vara med i högsta hugg... Eftersom jag inte har nån bebis hemma får Emma stå ut med att bli fotograferad så man kan scrappa bebis bilder :o)

Det var allt för denna gång, men håll ögonen öppna för snart kommer det att delas ut en RAK här i bloggen !!!

//Ewonne

fredag 17 augusti 2007

Ännu mera nytt!

Tack alla som lämnar så söta kommentarer i bloggen, jag blir superglad när jag läser dem :o)

Har några fler lo:s som ligger och dräller så nu är det dags att slänga in dem i bloggen!
Först ut är det en på min mamma och morbror;

Egentligen brottas de på bilden men det ser ut som de kramas :o)

Sedan en lo med männen i mitt liv!!!Janne och Filip; de spenderade lika mycket tid i båten som på land, vår vecka i Våxtorp :o)

Ett kort som jag tidigare gjort men som var till en RAK, därför har jag inte lagt upp det tidigare, men nu har RAKen nått sin mottagare, vassego Zarah, så här är det ;
That's it folk's!
//Ewonne

torsdag 16 augusti 2007

Lite nytt!

Jag har faktiskt scrappat lite den senaste tiden! Hade tänkt att skicka in till tävlingar, men jag kommer ändå inte att göra det så jag kan lika gärna lägga upp dem i bloggen!
Idag lägger jag upp 2 jag har gjort om mina syskon!

Först ut blir syrran;Det är väl ingen av mina bästa lo:s men, men.....

Sedan har vi bror min...Här har jag försökt att freestyla lite, men jag kommer nog inte att göra det fler gånger för det är inte min grej, det finns de som gör det så mycket bättre och jag nöjer mig med att titta och njuta av deras alster i stället :o)

Lite rolig post har också landat här de senaste dagarna:
ÄNTLIGEN DABBERS!!!!
Fler är på ingång, men jag leker lite med dessa så länge!!!!

Basic Greys nya pappersserie Periphery har landat här
hemma tillsammans med MM:s Paper Piercer Deluxe

Det var allt för denna gång! Uppdaterar snart igen med de övriga LO:s jag gjort :o)

//Ewonne

söndag 12 augusti 2007

Fler kort gjorda!

Dessa ska iväg till England, därav den engelska texten, för försäljning..... Nu saknar jag bara en stämpel på engelska som det står "Handmade by" som man kan stämpla på baksidan! Ni får gärna tipsa om ni känner till nånstans man köpa en sådan!

Men här är iaf korten:
Det var dagens skörd. Nu måste jag städa lite och sedan laga lite mat!

Ha det gott!
//Ewonne

lördag 11 augusti 2007

Äntligen....

har jag fått gjort lite nytt!!! Men det mesta kan jag inte visa dock eftersom det är kort som ska skickas och LO:s som ska skickas in till tävlingar, men några grejor kan jag lägga upp :o)

En lo jag gjorde om min arbetskamrats hundar, jag gillade fotot så mycket att jag bara var tvungen att scrappa dem!
Som vanligt är färgerna inte riktigt som de ska men ni får föreställa er dem ;o)

Två kort jag gjort på beställning av min mormor! Först ett tack kort som ska skickas till England.
Fjärilarna sitter på 3-d kuddar, skorna och vingarna är det 3-d lack på!

Sedan ett till kort som ska iväg till England, det är min 17-åriga kusin Matthias som precis har fått körkort som ska få detta!Jag är nog inte riktigt nöjd med detta, men vad svårt det var att komma på något till en nybliven körkortsinnehavare! Nåja....

Nu ska jag försöka pyssla lite mer, medan man ändå är i farten! Skulle behöva städa, men det skjuter vi upp till morgondagen :o)

//Ewonne

torsdag 9 augusti 2007

Bra postdag!

Idag fick jag paket från min hemliga vän på pyssel.net! Ett riktigt fint paket med mycket cs och papper och en jättesöt magnolia stämplel, allt enligt önskelistan!Lägg märke till det fina kortet oxå :o)

Det låg ytterligare ett kuvert i brevlådan idag! Det var mina nya stämplar från Stämpelboden. 5 nya trollstämplar!!!! Var tvungen att passa på nu när de öppnat webbutik och hade erbjudande på 25% rabatt! Det ska bli kul att börja göra kort med dem när tiden räcker till!

På vägen hem från jobb var jag "tvungen" att besöka pysselaffären här i stan, eftersom mina stämplar kom omonterade och jag hade inget EZ-foam hemma. Som vanligt vart det lite mer som slank ner i påsen ;o)3 st papper från studiolight, 1 paket paper frills från doodlebug, EZ-foam och så några "paljett-papper".

Nu ska jag bara försöka hinna med att använda några av mina inköp inom den närmsta framtiden!

Jag har faktiskt gjort ett beställningskort sedan jag kom hem från semestern. Det var min mammas arbetskamrat som har ett barnbarn som är tokig i spindelmannen.
Skickade iväg det idag så vi får väl hoppas att hon blir nöjd med det :o)

Ha en bra kväll alla!
//Ewonne

tisdag 7 augusti 2007

Hemma från semestern....

har vi varit några dagar nu. Men jag har inte haft tid att uppdatera bloggen än! Men nu hade jag en liten stund över innan frukost här på jobb så då passar jag på.

Det var skönt att vara ledig några dagar, fast vädret kunde ju ha varit lite bättre. Solen tittade fram korta stunder under veckan men absolut övervägande moln och regn. Det var väl inte förrns på lördagen när vi skulle hem som det var riktigt fint redan på morgonkvisten... Men det var väl lite vad jag hade räknat med, optimist som man är *not*
Men stugan vi hade hyrt var vi jättenöjda med!!! Jag, Janne och Filip låg i själva "huvudstugan" (som ligger till vänster i bild) och Jessica och hennes kompis Tessan låg i gäststugan som låg ända nere vid vattnet! Bilden ni ser är tagen under en roddtur på sjön :o)
Eftersom vädret inte direkt tillät sol och bad på stränder, så vart det utforskning av omgivande städer som gällde. Båstad, Ängelholm, Halmstad och Laholm. I flera av dessa finns det då också scrapbutiker ;o) Så plånboken var ju inte större när vi kom hem.... Men en massa nya grejor fick jag med mig istället :o)))

På bilden nedan kan ni se Fille på en öde strand i Tylösand. Solen sken förvisso men det blåste iskallt... Jag satt invirad i handdukar över kläderna.

Så allt som allt är jag väl ganska nöjd med vår vecka i Halland/Skåne. Men det ska bli skönt att komma iväg till Egypten den 17 september. Där blir det garanterat sol!!!!

Hoppas det blir någon tid över att scrappa ikväll. Är så sugen, men det hinns knappt med!!

//Ewonne