söndag 28 juni 2009

Plötsligt kommer jag från....

Holland!!! Eller det gör jag väl egentligen inte, det är bara den mänskliga faktorn som har varit framme ;o) Men kika gärna in i Cuttlebug Challenge bloggen och se vilka mina nya DT-kamrater är :o)

Vatten har en stor roll i ditt liv!





Du bor vid vattnet, semestrarna ska spenderas vid vattnet, igår var vi och tittade på en sommarstuga som låg på en ö, precis vid vattnet. Där det finns vatten där hittar man dig!

Stugan vi tittade på igår, var alldeles för mycket av ett renoveringsobjekt för att köpas, men annars var det ett superläge, en liten ö, där det endast bor två familjer. En arrendetomt förvisso men det verkade vara justa villkor. I köpet ingick det en bryggbåt, den hade det varit häftigt att ha kräftskiva och andra tillställningar på :) och så ingick det en vanlig plastbåt också! Nu var det ju förvisso utedass på detta objektet, men t o m jag tyckte det var helt ok när man väl fick se det på riktigt och det vill inte säga lite det!!!! Men det kommer inte att bli något köp nu!

Denna veckan har det stått ganska stilla på vågen, inte för att jag har misskött mig på något vis, men det är den tiden i månaden och då samlar jag alltid på mig vätska, så vågen visade endast på -0,1 kg!
Sen känns det som om att man inte gör något annat än äter, när man följer GI! Tycker jag står i köket och lagar mat och diskar för jämnan! Och just dessa dagarna är det inte roligt, då köket ligger i söderläge och det är riktigt hett därute, samtidigt som man står vid spisen, blä!
Men middagen idag blir en sallad som vi äter ute, det blir väl en räksallad på Maistro eller nåt! Finns inte så mycket att välja på här i lilla K-holm.

Igår innan vi skulle kika på stugan så åkte vi till Sparreholm för att besöka en Scrapbutik. Det är Altheas mix som ligger i ägarens garage! En liten söt butik med ett bra sortiment av grejor! Gick därifrån med en påse med lite gott och blandat!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag och Janne gå ner till Djulö café och ta en kaffe och njuta av utsikten! Det blir väl en promenad på 1½ timme tur och retur, fast det känns som om det kommer att bli varmt!

torsdag 25 juni 2009

Nytt DT gig!!

Jag fick ett mail av Maggie, ägaren till Cuttlebug Challenge Blogspot, där hon frågade mig om jag ville ingå i hennes Design team! Efter en inte allt för lång betänketid *ler* så tackade jag ja!


Hela Juli kommer det att vara olika tävlingar med fina priser som kan vinnas så jag tycker nog att ni ska kika in i bloggen där all info finns, för att ta chansen att vara med! Redan nu kan man vinna ett superläckert kit, bara genom att hjälpa till att sprida ordet vidare!

onsdag 24 juni 2009

Allra sötaste killen


är Fille, här på fotot är han väl runt två och ett halvt år! Och alldeles underbart söt ♥♥♥

tisdag 23 juni 2009

Jag har scrappat!

och beviset för det kommer i morgon :o)

Har fått ett litet pris....


av snälla Susanne!! Nu är det väl meningen att jag ska skicka denna vidare och då kommer man till samma dilemma varje gång, VEM i hela friden ska man ge dem till???? Inte för att det saknas kandidater, tvärt om det finns ju hur många som helst, det är just det som är problemet.
Jag har då lite över 350 st bloggar i min Sage feed och allihop har jag ju lagt dit av en anledning, de inspirerar mig otroligt mycket.
Så jag kommer att ta den enkla vägen ut, som jag gjort så många gånger tidigare!! Jag säger så här: Ni som vet att jag brukar kika förbi er; Detta pris är till er allihop ♥♥ Ni inspirerar mig så väldigt mycket!!

Dagens...


middag bestod av torsk med purjolök, bacon och
grädde som fick stå i ugnen en stund, och lite grönsaker till det :o)
Som vanligt lyckades jag bränna baconet något... Tur vi inte
har något emot bränd bacon här hemma ;o)

måndag 22 juni 2009

Allra godaste maten...

åt vi nu på kvällen! Det var ostfyllda färsbiffar med gräddsås och till det hade vi stekt strimlad vitkål! Det lät inte så gott på pappret, men det var faktiskt himmelskt gott! Det kommer det att bli ganska ofta här hemma i framtiden :) Tyvärr vart det ingen bild, eftersom jag var så hungrig att jag inte hade tid... Man blir hungrig av att motionera, så är det bara! Det vart 55 min rask promenad med kollegorna på jobb och det är verkligen RASK! I morgon blir det ingen sån promenad, så då tänkte jag gå till och från jobb och det tar ungefär lika lång tid! Det skulle jag ha gjort oftare om det inte hade varit för att jag är så hiskeligt trött på morgnarna, att de 20-25 min som jag måste gå upp tidigare på morgonen är guld värda när jag får sova dem! Men, men, vad gör man inte för att vara fit for fight till Miami och kryssningen ;)

Tyvärr inte mycket pysslat, men jag ska absolut försöka sätta mig en stund ikväll så får jag se vad jag får gjort!

söndag 21 juni 2009

Lite pysslat har det blivit!


Det här kortet blev till när jag skulle visa Sara på studiecirkeln hur man stämplade, målade stämpelmotiv och monterade ihop ett kort! Så roligt det är med entusiastiska deltagare som verkligen vill lära sig det här med kortmakeri och scrapbooking! Tusen frågor ställdes och det var mig ett sant nöje att besvara dem! Kortet tog knappt 45 min att göra inkl, färgläggning!!! Hur ofta händer det??? Fast det blev lite, "tänk inte, bara gör" och då går det ju snabbare!
Ser fram emot nästa träff!!

Jag sitter och jobbar på några fler grejor, fast det är till DT-uppdrag som ännu inte är officiellt, men om en vecka ungefär får jag berätta vad det är!

Sen har jag en idé till, det är en minialbums-idé, fast jag filar fortfarande på hur jag ska få det att bli så litet som möjligt... Ursprungstanken kommer inte att fungera har jag redan konstaterat, fast jag kommer nog snart på något!!!

Nu är det dags att gå ut att steka mig en omelett! Fast jag vet inte vad jag ska ha till så det får väl bli en räd i kylen!!!

lördag 20 juni 2009

En layout...




som jag påbörjade i torsdags under studiecirkeln och avslutade nu på morgonen! Det är ungarna när de är små, jag scrappar sådana foton allt för sällan, tyvärr. Men kvaliten är inte den bästa och det är ju lite roligare när det är fina foton att leka med, fast dessa blev hyfsade när jag hade scannat in dem och photoshoppat dem lite *ler*


Till lunch blev det ostfylld omelett med brända
bacon (det var inte tänkt så) och några
cocktailtomater till det! Gott och mäktigt :o)
Matbilderna är tyvärr lite suddiga då
jag tar dem med mobilen! orkar inte
ta fram den rikiga kameran!

Ingen huvudvärk här....

idag! Det är ganska skönt att vara en av de få som inte vaknar upp med huvudvärk och illamående på midsommardagen *ler*.

Har hunnit få i mig lite frukost nu på morgonen, och ska sätta mig och göra färdigt en layout och ett kort som jag inte hann göra färdiga på studiecirkeln i torsdags! Sen ska jag försöka hitta en affär som är öppen idag, då jag hade tänkt att göra fyllda paprikor till middag idag, och måste ha färs till det!

Första vägningen efter 5 dagars GI är nu gjord och det blev en nedgång på 0,5 kilo. Inte så väldigt mycket, men det är neråt på vågen och jag har ätit gott hela veckan!!! Går jag bara ner ett halvt kilo i veckan fortsättningsvis också så kommer jag att ha nått mitt mål innan vi åker till Miami och kryssningen i slutet på November!!!

(Dålig bild, tagen med mobilkameran, sorry)
Dagens frukost bestod av 1½ dl turkisk yoghurt,
en halv dl hallon och blåbär (frusna, osockrade) och lite
pinjekärnor och linfrö. Smakar väldigt gott och friskt!

fredag 19 juni 2009

Glad Midsommar...

alla där ute!!!


Själv har jag haft en bra dag i ensamhet här hemma! Jag har scrappat lite, suttit lite vid datorn, lagat mat och haft det allmänt skönt *ler* Sov t.o.m en stund på eftermiddagen!
För min del är midsommar ett överskattat nöje och det finns inget jag saknar med att inte fira den! Jag tycker varken om snaps eller färskpotatis! Sillen och jordgubbarna, som jag gillar, kan jag äta ändå! Fast idag har det inte blivit varken det ena eller det andra! Fast jag har ätit gott iaf :)

I morgon är det första vägdagen för mig sedan jag började med GI! Fast det kommer inte att ha gått en full vecka när jag väger mig, eftersom jag har bytt dag, från måndag till lördag! Så denna gången blir det bara 5 dagar mellan vägningarna, men det kan ju vara skoj att se hur det går iaf!

Men nu ska jag ut på nätet och leta lite recept, så jag har något roligt att laga till middag i morgon!

Going back to Swedish...

in the blog! And I'm also going to write some more of My route to 67 kilos!

But for you out there that doesn't understand Swedish, you have the translation box at the top in the right side of the blog. It's not flawless but it works, and you can at least understand the context of what I'm writing!

Hope you'll still visit me ♥♥

onsdag 17 juni 2009

Competition layout....




this one finished in third place, although I did have some tough competitors, so I'm happy with that :)

Tomorrow night it's time to go to a crop again and I hope that I will get something done then.... Although I doubt it ;) But you never know! Inspiration might hit me....

Now I'm going to hit the shower, been out walking with the guys from work again and it's not easy keeping up with them, so I was quite warm when I got home!

tisdag 16 juni 2009

My route to....





67 kilos is what I chose for my topic on this layout! The time written on the clock's is when I drank my shakes each days! (you can click on the pics to make them bigger!)

måndag 15 juni 2009

Finally finished....

with the layout that's been lying on my table for the last four or five days :) Although I cant take a pic of it today since it's to dark outside now, but tomorrow I'll be able to show it!

Today was my first day of eating again after the fluid diet I was on! I'm full up the whole time, the protein and fat really stops you from overeating, and I don't crave for anything!! Yes I know it's my first day, but I do feel a trend coming :) And BTW I lost 9,6 kilos (19.8 pounds) in these three weeks!!! *yeay*

And after work, me and two of my colleagues were out walking for an hour, or should I say they were walking and I had to jog to keep up with them!!! I'm pretty short and they are definately not,(big men) so for every step they took I had to take two.... They asked several times if I wanted to set the tempo, but stubborn as I am, I declined and just struggled with keeping up with them :o) But it made me good, I feel tired in a good way tonight and I can feel the extra kilos go away!! We're going for a walk on Wednesday again :)

See ya again tomorrow, and then I'll have a layout for you :o)

söndag 14 juni 2009

Today I'm going....

to do the laundry and stand in the kitchen, making lunchboxes for the week to come! I'm now going to go off the fluid diet and start with GI (LCHF kind of diet), or I wouldn't say diet, because as I see it, it's a new way of living. A way of living that the whole family will benefit from! DS was just down and bought me a recipes book by Ola Lauritzson and Ulrika Davidsson, that I'm going to have a look at in right now, and then I'm going to cook :D

Have a nice day everyone!!!

fredag 12 juni 2009

A card for a swap....

Just before I went on my diet, I signed up for a Chocolate swap (not so clever, I know), but however this was the card I sent to my secret swap partner along with some chocolate. I got some chocolate my self, but I've hidden it until my diet is over and then I'm going to enjoy it ;o)

torsdag 11 juni 2009

So this is....

one of the three shakes I drink every day now that I'm on the diet. This one is the banana flavoured one, not one of my favorites I must admit. Strawberry, chocolate and cappucino are so much tastier!

Nothing much to show you today but I'll be back with something real soon I guess! :o)

onsdag 10 juni 2009

Another layout for.....



Little shop of sketches! Thank you ladies for having me as a guest designer ♥♥♥

Hop on over to the blog to see the beautiful sketch and the other girls layouts!!!