torsdag 26 juli 2007

Snart semester :o)

Bara en dag kvar på jobb!!!! Sen har jag semester i en vecka... Ska bli jätteskönt, dels för att det är inte mycket alls att göra på jobb, så dagarna går såååååååå långsamt och så ska det bli skönt att få ligga och dra sig på morgnarna i mer än de två dagar det blir på helgerna!
Så i morgon åker jag och J till Skåne för att hämta upp barnen som redan är där nere. Sen på Lördag är det Laholm som gäller!
Nu har jag då varit förutseende nog att ta reda på vilka scrapbutiker som ligger i området så att jag kan shoppa lite. För jag tar för givet att det kommer att bli dåligt väder och då finns det inte så mycket annat att göra än att gå i affärer! Förhoppningsvis vill det övriga resesällskapet samma sak :o)

Ikväll har jag gjort färdigt en LO om morfars begravning! Det var för mörkt att fotografera den så det får jag göra efter semestern! Sen lagom till att jag skulle packa mina pysselgrejor kom jag på att jag skulle göra ett kort till kattvakten.... Så det gjorde jag, hon får alltid lite pengar för att hon ser efter lilla Oliver och det är ju lite roligare när de ligger i ett kort!
Sen skulle jag packa ihop mina grejor och då aktiverades hasselnöten en gång till denna kväll!!!! Det är min mammas och styfars bröllopsdag idag!!!! Så det var bara att sätta igång att göra ett till kort. Men efter det kunde jag inte komma på fler som skulle ha kort så DÅ kunde jag börja packa :O)
Tyvärr hann jag lägga ner dem i cellofan och det blir inget bra när man scannar kort med cellofan runt! Så det får vara...
Förresten, igår blev jag ombedd att göra Tack korten som mormor ska skicka till minne av morfars begravning. Så då gick den kvällen, det var BARA 20 st som skulle göras, men jag höll det enkelt... De känns inte riktigt färdiga men mormor får väl titta på dem och säga om det ska till något annat!

NU kommer det inte att bli lätt för mig att gå upp i morgon! Men jag ska försöka vänta ut J som kommer alldeles närsomhelst. Han var och köpte en öppen spis till mig igår som ska stå under den nya teven! Är lite nyfiken på hur det kommer att se ut :o)
Om inget annat får jag väl ta en tupplur på jobb i morgon, det är ändå ingen som märker nån skillnad :o)

Ha det gott så ses vi om lite mer än en vecka!
Förresten så sken solen här idag! Är nästan fortfarande i chocktillstånd!!!!

//Ewonne

tisdag 24 juli 2007

Regn, regn, regn!

Ska det sluta regna någon gång egentligen???? Förhoppningsvis, men inte troligt, blir det fint väder fr.o.m fredag då min enda lediga vecka på hela sommaren börjar.... En vecka nere i Laholm med omnejd! Det vore ju skönt om det kunde vara lite sol då :o) Men jag packar med lite pyssel ifall att om det skulle bli dåligt väder!
Jag fick gjort ett till kort innan vi åkte ner till Skåne som jag inte hunnit lägga upp här så nu kommer det!

När vi åkte ner till Skåne så stannade vi till i Vittsjö för att äta en glass och det var ju alldeles bedårande utsikt där!!!

Håller ni inte med?

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting här på jobb ;o)

//Ewonne

lördag 21 juli 2007

Hemkommen från Skåne igen!

Så är vi tillbaka efter några intensiva dagar i Skåne. Morfars begravning var igår och vi tog då farväl av honom.... Det var en fin men ack så sorglig begravningsakt. Jag har varit förskonad från döden och inte behövt närvara vid speciellt många begravningar. Den senaste inträffade för 20 år sedan och då var jag inte gammal och kände inte det på samma sätt som nu.
Först visste jag inte om jag skulle fotografera, men så ville mormor ha foton, så då var det okej tyckte jag. Men det var inte lätt att ta dem. Detta är det bästa och det är inte allt för bra tycker jag. Mormors otroligt vackra blommor som ligger på kistan kommer inte till sin rätt och hjärtat under är från barnbarnsbarnen. Mycket vacker den också!

Efteråt kom prästen över en stund på en kopp kaffe, här ser ni honom och mormor inbegripna i samtal.Jag tror det är här hon förklarar för honom att vi trots skratt och glädje sörjer honom djupt. För det var mycket skratt på begravningskaffet, men det är vad morfar skulle ha velat. Han gillade att vi var glada och skulle inte vilja att vi satt och grät hela tiden, visst kom det tårar emellanåt men det var skönt att ha hela stora familjen samlad och känna värmen!
Morfar 1977

Jag fick en liten minnessak efter morfar och inget kunde ha gjort mig gladare än det jag fick! Den får mig att tänka på änglar, vilket jag är övertygad om att morfar är idag, och att han finns i våra hjärtan och drömmar!
Tack för att ni tittade in!
//Ewonne

onsdag 18 juli 2007

Fler kort gjorda!

Satt och gjorde lite kort igår kväll, jag har liftat lite hej vilt över allt ifrån, tack alla som lägger ut sina fina alster för er inspiration.... :o)


måndag 16 juli 2007

Det blev lite nytt!!!

Nu är klockan mycket och jag ska egentligen sova för att orka upp i morgon, men det har blivit några koppar kaffe nu på kvällen när jag pysslat så jag misstänker att jag inte kommer att somna allt för snart även om jag hoppar i säng nu ;o)

En LO och två kort fick jag gjort ikväll! Jag ska ta med kort till Skåne nu i helgen som mamma ska ta med till jobb och försöka få sålt så jag tänkte jag skulle få ihop ett gäng till innan vi åker på torsdag.
LO;n är gjord efter ytterligare en skiss av Zarah, fast denna gång följde jag den inte så slaviskt som jag brukar utan jag tänkte lite grand själv denna gång ;o) Börjar nästan bli lite pinsamt att man inte kan göra något utan skiss, men det är väl lite latmasken i mig som kommer fram, det är ju så bekvämt att ha en skiss att följa ;o)

Stjärnorna på bilden är grönskimrande allihop men som vanligt suger kameran (eller fotografen) så det blir inte som jag vill!

Korten jag gjorde är snarlika, men det var bara för att det ska gå lite snabbare att göra dem :o)

Tack för titten!
//Ewonne

Stendött...

är det på jobb idag!!! Känns som om det kommer att bli några mycket låååååånga dagar denna vecka :) Knappt en människa så långt ögat når, och telefonen är tyst... Men det ska nog gå bra iaf :)

Så köpte vi då en ny tv i lördags!!! Det vart en 42 tums LCD, och shit vad stoooor den var. Vi fick ta ur den ur emballaget för att överhuvudtaget få in den i bilen. Trodde inte att den skulle vara så stor! Hela söndagen gick åt att få upp den på vägen, det var inte de mest pedagogiska instruktioner som medföljde upphängningsanordningen. Givetvis så har jag heller inte de verktyg som behövs när man ska sätta upp något heller, så först fick jag åka iväg och handla fasta nycklar en kvart innan affären stängde, sedan efter en stund så upptäckte vi att det inte fanns alla storlekar med, utan den vi behövde lite senare (stl12) fanns ju givetvis inte med, det fanns 8, 9, 10, 11, 13, 14 osv... Alla fanns utom 12:an, hur sannolikt är det på en skala!! Så det var bara att ringa och fråga grannarna om de hade och det hade de som tur var!
Långt om länge så fick vi upp teven på väggen och jag som inte brukar titta på tv längre, låg och slötittade i flera timmar i går ;) Men det kändes inte som man såg hela bilden utan att flacka omkring med ögonen kors och tvärs, den kanske var aningens stor för mitt vardagsrum....

Så det har inte blivit speciellt mycket pysslande i helgen, satt och gjorde lite adresskort igår morse när jag inte kunde sova, till adresswappen jag är med i, men det var nog vad pysslande det blivit! Men jag tänkte jag skulle sätta mig en stund ikväll och göra antingen något kort eller nån LO, vi får se vad det blir :o)

Tack för att ni tittade förbi!
//Ewonne

torsdag 12 juli 2007

Det närmar sig helg!

Så har snart denna veckan också gått! Det går undan, knappt man hinner med egentligen. Men det är kvällarna som går fort.... Jag kommer hem från jobb och helt plötsligt är det dags att lägga sig! Förstår inte var tiden tog vägen.... Inget nyttigt gjort heller, skulle ha städat lite men det var bara disken som fick sig en omgång :)
Nåja i morgon kommer Janne igen :) Vi går ut och käkar då, slipper jag laga mat. Men å andra sidan brukar jag inte laga mat *ooops* Jessica fixar något själv och jag ställer mig inte och lagar mat bara åt mig själva då får det bli något enkelt i stället!
Sen på lördag ska vi antagligen åka till Eskilstuna och köpa en PLATT-TV!!!! Jodå, trots allt pyssel jag "inte" köper har jag några kronor över till en ny tv!!! Så kan jag äntligen bli av med min stora entertainment möbel, som jag förvisso tycker är jättefin fortfarande, men den tar ju sån plats. Problemet är bara hur jag ska bli av med den, den väger över 150 kilo så man tar den inte över axeln direkt!! Men det blir ett senare problem, tänkte kolla runt och se om det är någon som vill ha den, då får dom den om dom bara kommer och hämtar den!
Mormor fyller 70 på tisdag, har suttit och gjort ett kort nu ikväll till henne. Jag höll mig till lite lugnare färger eftersom hon inte direkt vill fira sin dag så snart efter morfars bortgång. Men jag får se om jag skickar iväg detta eller gör något annat, har inte bestämt mig än!

Mormor är inte inne och läser bloggen så
det är riskfritt att lägga in kortet här :)

Ha det gott!
//Ewonne

tisdag 10 juli 2007

Jag behöver mer timmar på dygnet!!!!

Tiden räcker helt enkelt inte till för allt jag vill göra :( Dagarna går alldeles för fort! Tänk vad bra det hade varit om man hade haft denna hobby under alla de år som man gått arbetslös... Men jag hann bara precis upptäcka den och bli lite smått beroende innan första jobbet dök upp, missförstå mig inte, jag gillar mitt jobb men nu är det alldeles för lite timmar kvar på dygnet känns det som!!!!

Men men, lite hinner man ju med iaf. Ytterligare en lo har sett dagens ljus och nu har jag bara en skiss kvar av Zarah att jobba med :( Hade en liten scrapsvacka precis innan men nu går det som en dans igen!

Dagens alster;

Ha det gott alla!!!

//Ewonne

måndag 9 juli 2007

Wohooo!!!!

Nu är min ansiktsförlamning på väg tillbaka!!!! :) Sakta men säkert går den tillbaka! Ingen är ju gladare än jag just nu.....
På jobb är det lugnt. Telefonen är hyfsat tyst och det är inte många som jobbar så man har tid att syssla med sitt utan att bli störd, men det är klart efter ett tag blir det också tråkigt!

Igår kväll vart jag färdig med ytterligare en LO, och det är väl ingen som kan gissa vems skiss den är gjord efter ;)
(om det är absolut omöjligt att gissa så är det bara att läsa tidigare inlägg så ser ni)

Lilla söta Oliver :)

och så fick jag ju ett kort publicerat på Kort i fokus! Här är det!

Jag är inte jättenöjd med det, det måste jag
erkänna men visst är det kul ändå!


Have a nice!
//Ewonne

söndag 8 juli 2007

Så var det söndag igen!

Och i morgon är det dags att jobba igen.... Det har varit jätteskönt att vara ledig i helgen, även om det inte var en stressig vecka på jobb, kändes det tungt de sista dagarna. Nästan som om man kom in i en semesterlunk fast jag inte ska ha någon semester...! Men det är bara att bita ihop och gå till jobb ändå :)

Jag fick gjort en till lo igår, efter ännu en av Zarahs skisser. Som sagt de är lättjobbade!!! Tack Zarah för att du delar med dig av din kreativitet :))

Som vanligt blir det sunkiga färger, men det är inget att göra åt!

Ha en trevlig söndag!!

Wohooooo!!! Jag har blivit publicerad på Kort i Fokus.... Vad roligt det är!!!!
//Ewonne

lördag 7 juli 2007

Slappar-Lördag!!

Idag tänker jag inte göra någonting som jag inte har lust med! Jag är helt ensam, inga barn hemma alls och Janne jobbar och kommer inte denna helgen. Jag måste inte laga mat, så det tänker jag inte göra.... Jag behöver inte städa eftersom det fortfarande är rent och snyggt sedan jag städade i söndags.... Tvättiden jag hade uppsatt till idag, flyttade jag till nästa söndag eftersom det ändå inte fanns mycket tvätt! Så jag har inga måsten alls idag och det är så skönt...
Kanske gör jag en LO eller något kort... Får se om jag har lust :)

Jag avslutade en LO nu på förmiddagen som jag hade gjort till en tävling... Det var en skiss av Zarischka som man skulle göra något av och det gjorde jag, men när jag sedan skulle kolla upp vart någonstans man skulle skicka den så upptäckte jag att det fanns ett tema på tävlingen och det var Sommar.... Min LO är inte speciellt somrig så jag kunde alltså inte skicka in den :(
Men jag är nöjd med den annars. Zarahs skiss var väldigt lätt att jobba efter och det tog inte alls lång stund att sammanställa den!Det är så skönt när man känner sig nöjd!

Ha en bra lördag alla!!!

fredag 6 juli 2007

Det är lugnt!

Här på jobbet just nu... Inte så många som jobbar och telefonen är hyfsat tyst, så då tänkte jag att jag kunde passa på att uppdatera bloggen lite grand.
Jessica visade upp sin nya piercade tunga igår... Hon har inte allt för ont men det är ju lite problem med att svälja så hon får hålla sig till flytande föda just nu, blåbärssoppa är det som gäller för tillfället!
Det blev två stycken kort igår kväll. Skulle prova på mina nya stämplap, men antingen måste jag införskaffa mig vattenfast stämpeldyna eller så embossa motivet innan jag färglägger eftersom det flyter ut lite och förstör mina motiv....

Jag tycker att "gubben" är så söt <3

Och så en söt liten flicka :)

torsdag 5 juli 2007

Cyberpyssel och mer!

I helgen var det cyberpyssel på pyssel.net! Jag deltog i två av utmaningarna men vann inget, men det gör inte så mycket för det var kul ändå :)
Jag deltog med en LO och ett kort!

En LO om Jennie och Dennis söta flicka!!!!


Ett kort som jag vart nöjd med faktiskt :)

Jag har gjort lite kort nu på sistone. Det är ganska kul att variera sig och inte göra LO:s hela tiden! Sen så kan det vara bra att ha lite kort liggandes hemma ifall man någon gång behöver ett!

Har gjort en massa mer, men jag lägger inte upp alla nu för då blir inlägget så onödigt långt, och så kan det vara bra att ha lite att uppdatera bloggen med när inspirationen inte är på topp :)

Igår piercade Jessica tungan *aj*. Men jag har inte sett resultatet än, får väl bli när jag kommer hem i kväll! Ungen är tokig helt enkelt!!!!

//Ewonne

tisdag 3 juli 2007

Det är över.....

för morfar :( I torsdags så gick han bort... För oss efterlevande är det en otrolig saknad men för honom var det nog bäst att det gick så fort som det gjorde. Han slapp lida längre.
I våra tankar kommer han alltid att leva kvar <3

Tack alla ni som varit inne i bloggen och visat stöd och medkänsla, det har betytt en väldigt massa!
Kram till er alla!

Det har blivit lite pysslande i helgen, först trodde jag inte att jag skulle orka men det har visat sig vara väldigt bra terapi. Men det har blivit övervägande kort som jag har gjort, inte så många LO:s. Bara en när jag tänker efter, men jag har inte hunnit fotografera så jag lägger upp dem någon annan dag.....

Min ansiktsförlamning har inte släppt heller!!! Nu börjar jag bli riktigt trött på att inte kunna prata utan att sluddra och att inte kunna le utan att se helt förvriden ut. Den får se till att försvinna nu helt enkelt!!!

// Ewonne