lördag 21 juli 2007

Hemkommen från Skåne igen!

Så är vi tillbaka efter några intensiva dagar i Skåne. Morfars begravning var igår och vi tog då farväl av honom.... Det var en fin men ack så sorglig begravningsakt. Jag har varit förskonad från döden och inte behövt närvara vid speciellt många begravningar. Den senaste inträffade för 20 år sedan och då var jag inte gammal och kände inte det på samma sätt som nu.
Först visste jag inte om jag skulle fotografera, men så ville mormor ha foton, så då var det okej tyckte jag. Men det var inte lätt att ta dem. Detta är det bästa och det är inte allt för bra tycker jag. Mormors otroligt vackra blommor som ligger på kistan kommer inte till sin rätt och hjärtat under är från barnbarnsbarnen. Mycket vacker den också!

Efteråt kom prästen över en stund på en kopp kaffe, här ser ni honom och mormor inbegripna i samtal.Jag tror det är här hon förklarar för honom att vi trots skratt och glädje sörjer honom djupt. För det var mycket skratt på begravningskaffet, men det är vad morfar skulle ha velat. Han gillade att vi var glada och skulle inte vilja att vi satt och grät hela tiden, visst kom det tårar emellanåt men det var skönt att ha hela stora familjen samlad och känna värmen!
Morfar 1977

Jag fick en liten minnessak efter morfar och inget kunde ha gjort mig gladare än det jag fick! Den får mig att tänka på änglar, vilket jag är övertygad om att morfar är idag, och att han finns i våra hjärtan och drömmar!
Tack för att ni tittade in!
//Ewonne

5 kommentarer:

Zarah sa...

Det ser ut att ha varit en mycket vacker minnesgudstjänst! Jag är glad att ni fick glädjas åt minnen tillsammans, som din morfar velat. Kram!

Mette sa...

Ni verkar ha haft en fin begravning...
Tänker på dig Vännen!

Kram
Mette

Katja sa...

Hej Ewonne!

Fotona är fina. Vad fint allt verkar ha vara och det är skönt att kunna minnas med glädje efter det jobbiga i kyrkan. Det är precis så som det skall vara.

Ängeln är underbar.


Kram.

Morfen sa...

Verkar ha varit en fin begravning och det är fint att ha ett foto från begravningen även om det känns lite jobbigt att fota just då. Det är skönt att ni kan finna glädje mitt i sorgen också så att ni orkar hantera förlusten av din morfar. Det är skönt att ha en liten minnessak som påminner en om dem som inte längre finns i livet även om tankarna på dem finns med i vår vardag.
Kram!

Skåneland sa...

Undrar vad prällen tänkte egentligen.......